...

A MONYO Brewing Co.-t 2014-ben Pein Ádám, Németh Antal és Elek Zoltán hozta létre kevesebb mint egy év alatt, gyakorlatilag a semmiből. A sörfőzde alapításának fő oka az volt, hogy Ádámnak elege lett abból, hogy a kocsmájában hiába akarta különlegességekkel kiszolgálni vendégeit, a kézműves sörök minősége nagyon ingadozó volt és nem tudták a főzdék mindig ugyanazt a ízvilágot hozni. Úgy döntött: forradalmasítja a hazai kisüzemi sörfőzést, és létrehozza a kézműves sör 2.0-át.

Célunk az első pillanattól kezdve az volt, hogy a legjobbá váljunk a hazai piacon, illetve nemzetközi szinten is elismerjék a söreinket. A sörfőzde indulása után alig háromnegyed évvel elnyertük a legjobb hazai sörfőzdének járó díjat. Hogy mi a sikerünk titka? Az a titok, hogy nincs titok. Hisszük, hogy a keményen elvégzett munka kifizetődő. Hiszünk a kompromisszummentes sörökben. Hiszünk a technológia, a higiénia, a minőségi alapanyagok és a szakmai tudás tiszteletében.

Mottónk, hogy a sör nem egy romlandó élelmiszer. A hibátlan minőségre való törekvés az egyik legfontosabb szempont számunkra. Arra törekszünk, hogy olyan, a higiéniás feltételeknek maximálisan megfelelő eszközökkel és környezetben dolgozzunk, amikkel elkerülhető a romlott, hibás sör.

rolunk-foto-1

Sörfőzőmesterünk Németh Antal, akinél jobb és precízebb sörfőzőmester talán nem is nagyon van jelenleg az országban. De rajta kívül is olyan emberek dolgoznak nálunk, akiket amúgy is érdekel a sörfőzés. Valaki a nagyüzemi sörgyártás monotonitását hagyta hátra, más pedig az otthoni konyhai lábost cserélte eggyel nagyobb főzőüstre. Az mindenképpen kiemelendő, hogy szinte minden munkatársunk készített már házilag sört.

A MONYO Brewing Co.-ban hagyományt ötvözzük a modern technológiával. Arra törekszünk, hogy professzionálisak legyünk mind technológiában, mind a munkatársak felkészültségében, ugyanakkor megőrizzük a „kisüzemi” jelleget.

A folyamatosan bővülő szortimentünk nagyobbik részét a kiválóan elkészített alaptípusok adják, így megtalálható közöttük a kisüzemi berkekben nagyon népszerű fajták közül például az India Pale Ale, American Pale Ale, Porter vagy éppen bajor búzasör. Ezek mellett pedig állandóan kísérletezgetünk új stílusok, egyedi ízek létrehozásával.

Célunk, hogy a magyar kisüzemi sört mindenhol magasan jegyezzék. Küldetésünk, hogy folyamatosan edukáljuk a piacot, régi, elfeledett sörtípusok felélesztésével, új sörtípusok honosításával. Cél az is, hogy minél több emberrel ismertessük meg ennek a nagyszerű italnak a komplexitását. Hosszú távú terveink között szerepel a következő üzem nyitása, ezáltal a környező országokba való eljutás esélyének a növelése.

A sors pikantériája, hogy a sörfőzde a több mint 100 éves múltra visszatekintő egykori kőbányai Fővárosi Sörfőzde Rt. területén működik.